INKOO
INKOO
Syyskuun 22.-23. päivänä järjestetään taas viihtyisät ruokamarkkinat Mangsin tilalla Inkoon Päivölässä. Kohdataan maalla –ruokamarkkinat keräävät tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa tuottajat ja kuluttajat yhteen.
– Markkinoiden suunnittelu on nyt loppusuoralla, kertoo järjestäjäyhdistyksen edustaja Harriet Nordström Bo på landet-yhdistyksestä. Kiinnostus markkinoita kohtaan on ollut suuri ja meillä on noin viisikymmentä myyjää paikalla viikonlopun aikana.
Paikalla on sekä uusia että vanhoja tuttuja tuottajia.
– Ennätyskuiva kesä on asettanut lisähaasteita viljelijöille ja kuivuus on verottanut varsinkin vilja- ja nurmisatoa ja monin paikoin sato jää huonommaksi kuin kertaakaan tällä ja viime vuosikymmenellä Nordström jatkaa. Myös vihannessato on kärsinyt kuivuudesta ja tuholaisista.
Tästäkin huolimatta markkinoilla on hyvä kattaus kotimaista ruokaa tarjolla. Ruokamarkkinoilla voi hankkia puhdasta ruokaa suoraan tuottajilta, ilman välikäsiä. Myynnissä on muun muassa lihaa, kalaa, vihanneksia, perunaa, omenaa, juustoa, hunajaa, leipää ja leivonnaisia sekä käsitöitä ja kaikenlaista muuta tavaraa.
– On laskettu, että jos jokainen meistä ostaa kotimaisia ruokia ja juomia yhdellä lisäeurolla kuukausittain, syntyy vuodeksi 1 500 työpaikkaa. Suomalainen ruokatuotanto ei ole enää itsestäänselvyys, Nordström tiivistää.
Ruokamarkkinoilla vierailee ensimmäistä kertaa mm. Linnan Marenki Kirkkonummen Kylmästä. Sari Lahokoski valmistaa suussa sulavaa artesaanimarenkia ja muita herkkuja. Tuotteet ovat tuttuja mm.
Reko-jakeluista. Markkinoilla voimme tutustua myös uuteen inkoolaiseen makeisyritykseen Caramilla. Camilla Forsman valmistaa paikallisia makeisia ja ensimmäiset tuotteet ovat suunnitelmien mukaan esillä markkinoilla ensi viikonloppuna.
Lapsilla on mahdollisuus tutustua kotieläimiin ja paikalla on alpakoita, kanoja, kaneja, lampaita ja hevosia. Mangsin Ruokamarkkinat ovat tunnettuja rennosta tunnelmastaan.
Kohdataan maalla 22.-23. syyskuuta kello 10-16. Sisäänpääsy on vapaa, mutta mukaan kannattaa varata käteistä ostoksia varten. Markkinat löytyvät Facebookista ja Instagramista nimellä @kohdataanmaalla.
Mangsin tilalla Inkoon Päivölässä järjestetään taas viihtyisät ruokamarkkinat 22.-23.9.
Satu Holmlund
Linnan Marengin tuotteita Kirkkonummen Kylmälästä.
Satu Holmlund
Camilla Forsman.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
INKOO
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi
INKOO
INKOO
Syyskuun 22.-23. päivänä järjestetään taas viihtyisät ruokamarkkinat Mangsin tilalla Inkoon Päivölässä. Kohdataan maalla –ruokamarkkinat keräävät tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa tuottajat ja kuluttajat yhteen.
– Markkinoiden suunnittelu on nyt loppusuoralla, kertoo järjestäjäyhdistyksen edustaja Harriet Nordström Bo på landet-yhdistyksestä. Kiinnostus markkinoita kohtaan on ollut suuri ja meillä on noin viisikymmentä myyjää paikalla viikonlopun aikana.
Paikalla on sekä uusia että vanhoja tuttuja tuottajia.
– Ennätyskuiva kesä on asettanut lisähaasteita viljelijöille ja kuivuus on verottanut varsinkin vilja- ja nurmisatoa ja monin paikoin sato jää huonommaksi kuin kertaakaan tällä ja viime vuosikymmenellä Nordström jatkaa. Myös vihannessato on kärsinyt kuivuudesta ja tuholaisista.
Tästäkin huolimatta markkinoilla on hyvä kattaus kotimaista ruokaa tarjolla. Ruokamarkkinoilla voi hankkia puhdasta ruokaa suoraan tuottajilta, ilman välikäsiä. Myynnissä on muun muassa lihaa, kalaa, vihanneksia, perunaa, omenaa, juustoa, hunajaa, leipää ja leivonnaisia sekä käsitöitä ja kaikenlaista muuta tavaraa.
– On laskettu, että jos jokainen meistä ostaa kotimaisia ruokia ja juomia yhdellä lisäeurolla kuukausittain, syntyy vuodeksi 1 500 työpaikkaa. Suomalainen ruokatuotanto ei ole enää itsestäänselvyys, Nordström tiivistää.
Ruokamarkkinoilla vierailee ensimmäistä kertaa mm. Linnan Marenki Kirkkonummen Kylmästä. Sari Lahokoski valmistaa suussa sulavaa artesaanimarenkia ja muita herkkuja. Tuotteet ovat tuttuja mm.
Reko-jakeluista. Markkinoilla voimme tutustua myös uuteen inkoolaiseen makeisyritykseen Caramilla. Camilla Forsman valmistaa paikallisia makeisia ja ensimmäiset tuotteet ovat suunnitelmien mukaan esillä markkinoilla ensi viikonloppuna.
Lapsilla on mahdollisuus tutustua kotieläimiin ja paikalla on alpakoita, kanoja, kaneja, lampaita ja hevosia. Mangsin Ruokamarkkinat ovat tunnettuja rennosta tunnelmastaan.
Kohdataan maalla 22.-23. syyskuuta kello 10-16. Sisäänpääsy on vapaa, mutta mukaan kannattaa varata käteistä ostoksia varten. Markkinat löytyvät Facebookista ja Instagramista nimellä @kohdataanmaalla.
Mangsin tilalla Inkoon Päivölässä järjestetään taas viihtyisät ruokamarkkinat 22.-23.9.
Satu Holmlund
Linnan Marengin tuotteita Kirkkonummen Kylmälästä.
Satu Holmlund
Camilla Forsman.
Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
KIRKKONUMMI
INKOO
Puh: 09 221 9200
toimitus@kirkkonummensanomat.fi
Munkinkuja 4, 02400 Kirkkonummi