Satu Holmlund
KIRKKONUMMI
Kotikuntani on KirkkonummiOlen elänyt Kirkkonummella koko elämäni ja seurannut kunnan kehitystä 60- luvulta tähän päivään. Kunnassa, jonka väestö on kasvanut kaikkina vuosina Porkkala alueen palauttamisen jälkeen.
Tänään seuraan kuntaa eläkeläisenä ja kunnan luottamushenkilönä. Olen iloinen tämän päivän elinvoimasta ja kunnan kehityksestä. Eri kuntavertailuissa Kirkkonummella on nouseva trendi. Maamme on taas valittu maailman onnellisemmaksi maaksi, vastaavassa kuntakilpailussa Kirkkonummi varmasti sijoittuisi hyvin.
Elinvoimaisessa kunnassa, perusasiat kuten vastuullinen talous, opetus ja kaavoitus luo kaiken kehityksen mahdollisuudet sekä rohkeus kehittyä. Meillä tulee olla tulevaisuuden usko. Tavoitteena tulee olla kestäviä investointeja ja yrityssijoituksia kuntaan, tämä edellyttää hyvää yhteistyötä luottamushenkilöiden ja kunnan työntekijöiden välillä. Elinvoimaa on myös hyvinvoivat kuntalaiset, kilpailukykyinen ympäristö ja asuinalueet niin että kuntaamme halutaan muuttaa, viihtyä kunnassa ja jäädä tänne pitkäksi aikaa.
Kirkkonummi on kaksikielinen kunta. Kun aloitin kuntapolitiikassa toisen kerran 1990 luvulla väestöstä ruotsinkielisiä oli 25 %, nyt sama luku on alle 15 % väestöstä. Haluamme valita millä kielellä meitä palvellaan. Toivon että kunta haluaa kehittää kunnan kaksikielisyyttä osana kunnan imagoa. Meidän tulee tukea kaksikielisyyttä tiedottamisella ja päätöksillä jotka vahvistavat kaksikielisyyttä. Tarvitsemme uusia ratkaisuja kun ruotsinkielisten asukkaiden osuus pienenee.
Meillä on kasvava ikääntyvä väestö kunnassa, niin kuin muissakin kunnissa. Mutta ikäihmisten osuus väestöstä ei välttämättä nouse samaan tahtiin kuin muissa kunnissa, mikäli meillä jatkossakin on jatkuva väestönkasvu. Toivomme että väestöpyramidi myös tulevina vuosina pysyy edullisena kunnalle, mutta se edellyttää luottamushenkilöiltä määrätietoisia ja viisaita päätöksiä.
Meidän tulee kunnioittaa väestön ikäihmisiä. Kunnalla on edelleen vastuu koko väestöstä mukaan lukien ikäihmiset sekä luoda edellytykset ennalta ehkäisevään terveyteen ja hyvinvointitoimintaan kunnassamme. Kunta ei pysty, eikä ole varaa järjestää muuta kuin pienen osan toiminnasta. Meidän on saatava mukaan kolmas sektori mutta myös yksityinen sektori. Tärkeintä on inspiroida jokaisen ikäihmisen ylläpitämään niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia. Kunta on ratkaisevassa asemassa edellytysten luomisessa terveys ja hyvinvointipalveluiden tukemiseen sopivilla tiloilla päiväsaikaan kun koulujen tilat ovat käytössä.
Arjen turvallisuus varttuneelle väelle on tärkeätä jotta voidaan liikkua kesät talvet niin sisällä kun ulkonakin. Talvikunnossapito on vuosittainen keskustelun aihe.
Kesälle toivotaan hoidettua ympäristöä ja puistoja sekä kauniita istutuksia kuntaan. Tarvitsemme myös riittävästi niin puistopenkkejä kuin muita penkkejä, jotta ikäihmiset ja toimintarajoitteiset voivat nauttia kesästä.
ULF KJERIN
Kunnanhallituksen II varapj. Rkp
Kuntavaaliehdokas 2025